Vesti

Redovno održavanje gradskih ulica tokom letnjih meseci

Služba javne higijene JKP Šumadija Kragujevac svakodnevno obavlja poslove održavanja gradskih saobraćajnica, ulica i trotoara.

Tokom letnjih meseci pranje gradskih i prigradskih ulica vrši se redovno u dve smene, u dnevnoj i noćnoj smeni angažovane su četiri ekipe na terenu. Trenutno se peru ulice u prigradskim naseljima, kao i u užem i širem gradskom jezgru. Održavamo 128 ulica koje imaju trotoare, pratimo sve manifestacije koje se dešavaju u gradu i obavljamo poslove u skladu sa Programom rada koji je propisala Skupština grada, izjavio je Bojan Vlašković, rukovodilac Službe javna higijena.

Na terenu se osim pranja, svakodnevno obavlja i mašinsko čišćenje, košenje korova, ručno čišćenje po reonima i sakupljanje papira na različitim lokacijama.

Najviše posla ima u prigradu, ali mi uspevamo da u toku jedne godine kroz mašinsko čišćenje sve te ulice prođemo i očistimo, rekao je Bojan Vlašković i naglasio da svaki pojedinac može dati svoj doprinos boljem održavanju higijene u gradu, time što će očistiti trotoar ispred svoje kuće, zgrade ili lokala i pravilno odlagati sitan otpad i smeće u kante koje su za to namenjene.