Vesti

Rekonstruisan sportski teren u MZ Stragari

Ekipe Sektora niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac izvode završne radove na rekonstrukciji igrališta za male sportove u MZ Stragari.

Radove je danas obišao Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport sa saradnicima.

Ovo je sportski teren koji se nalazi u centru MZ Stragari i koji decenijama nije obnovljen. Sada će biti u potpunosti sređen i površina od oko 1200 m2 biće presvučena novim asfaltom. JKP Šumadija kao partner grada Kragujevca posao će uraditi odlično i ovaj asfalt će trajati sledećih nekoliko decenija. U narednom periodu sredićemo i košarkaške konstrukcije kako bi deca uskoro mogla da imaju pristup sportskom terenu zbog čega je sve ovo i rađeno, izjavio je Predrag Stevović.

Igralište na kome radimo bilo je u jako lošem stanju. Od Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove dobili smo nalog da ovu površinu rekonstruišemo. Isfrezovali smo postojeći asfalt i ostavili ga radi poboljšanja podloge, preko je dodat nov tamponski deo, izvršena je nivelacija terena i danas se postavlja završni sloj asfalta debljine 5 centimetara, rekao je Marko Radisavljević, rukovodilac Sektora niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac.

U sportsko igralište biće ugrađeno 170 tona asfaltne mase.

Investiciona vrednost radova je oko 3,5 miliona dinara.