Vesti

Asfaltiran lokalni put u selu Kotraža

Sektor niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac izvodi završne radove na asfaltiranju lokalnog puta u selu Kotraža.

Radove na asfaltiranju obišli su Dr Snežana Živanović Katić, član Gradskog veća za ravnomerni i održivi razvoj sela i grada i Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport sa saradnicima.

Nastavljamo sa poboljšanjem uslova za život i rad ljudi na selu a za to je najbitnija putna infrastruktura. Kontraža je jedno od najmanjih sela na teritoriji grada Kragujevca koje pripada opštini Stragari. Bez obzira da li je selo malo ili veliko, trudimo se da svakome izađemo u susret i da stvorimo bolje uslove da bi zadržali ljude da ostanu i da žive ovde, tako da je svaki metar asfalta na selu itekako bitan i značajan. Radove nastavljamo i u narednom periodu po prioritetima koje odrede Saveti mesnih zajednica i u skladu sa finansijskim mogućnostima, izjavila je Dr Snežana Živanović Katić.

Ovo asfaltiranje je izuzetno važno za meštane u ovom delu Kragujevca. U ovom delu Kotraže ima preko 40 domaćinstava koja su očekivala ovaj asfalt još od 80-tih godina prošlog veka i napokon je stigao. Ovde imamo dosta dece koja idu u školu i koja se ovde igraju. Nastavićemo da ulažemo u putnu infrastrukturu, nastavićemo da ulažemo u srećnije detinjstvo naše dece i u normalan život naših sugrađana na selu, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Prethodnih nedelju dana radili smo na pripremi lokalnog puta u Kotraži, ukupne dužine oko 495 metara. Radovi su obuhvatili iskop obodnih kanala, nasipanje novog tamponskog sloja kamena, valjanje podloge i danas ugrađujemo oko 240 tona asfaltne mase, kazao je Marko Radisavljević, rukovodilac Sektora niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac.

Za meštane sela Kotraža koje ima 150 domaćinstava ovaj put je od izuzetno velikog značaja.

Vrednost radova na ovoj deonici iznosi oko 5 miliona dinara.