Vesti

Nova mehanizacija za kvalitetnije komunalne usluge

U cilju uspešnog sprovođenja svih aktivnosti koje se odnose na obezbeđenje prohodnosti saobraćajnica u zimskim uslovima nabavljena je nova mehanizacija za potrebe zimske službe JKP Šumadija Kragujevac.

Četiri nova teretna vozila – kamiona sa kiperom i dodatnom opremom finansirana su iz sredstava dugoročnog investicionog kredita u vrednosti od 52.000.000 dinara bez PDV-a.

Ulaganjem u novu opremu funkcionisanje ove službe odvijaće se nesmetano, a čišćenje i održavanje kragujevačkih ulica i puteva prvog i drugog prioriteta biće brže i efikasnije.

Pored kamiona, JKP Šumadija Kragujevac je nabavilo i specijalno „pauk" vozilo za uklanjanje nepropisno parkiranih automobila koja predstavljaju opasnost ili smetnju za odvijanje saobraćaja, kretanje pešaka ili ugrožavanje imovine.

Novo „pauk" vozilo sa savremenim karakteristikama i mogućnostima opremljeno je i kamerama koje dokumentuju nepropisno parkirana vozila.

Kupovinu vozila sa hidrauličnom dizalicom za podizanje nepropisno parkiranih vozila u vrednosti od 10.968.000 dinara bez PDV-a JKP Šumadija Kragujevac je finansiralo iz sredstava dugoročnog investicionog kredita.