Sezona pripreme zimnice uveliko je u toku, što pokazuje raznovrsna ponuda sezonskog voća i povrća na kragujevačkim pijacama.
Spremanje domaće zimnice zahteva puno vremena, novca i veštine, ali pruža veliko zadovoljstvo kada se na kraju dobije tradicionalan ukus i kvalitet. Tu mislimo na ajvar, kiseli kupus, kisele krastavčiće, šarenu salatu, turšiju i papriku koja se sprema na više načina, a pripreme počinju dolaskom jeseni. Da bi priprema zimnice bila uspešna povrće mora da bude zdravo, zrelo, sveže i dobro oprano.
Podsećamo naše sugrađane da se i ove godine najbogatija ponuda svežeg sezonskog voća i povrća može naći na našim pijacama - Aerodrom, Bubanj, Erdoglija, Bresnica, Stanovo, kao i na Kvantaškoj pijaci.
Cene su najpovoljnije na Kvantaškoj pijaci, kada se kupovina obavlja u većim količinama. Cena crvene paprike i crvenog paradajza na ovoj pijaci je od 130,00 do 160,00 dinara po kilogramu, zelene parike od 100,00 do 130,00 dinara i somborke od 150,00 do 180,00 dinara. Za kilogram krastavčića kornišona potrebno je izdvojiti od 160,00 do 180,00 dinara, a šargarepe i plavog paradajza od 80,00 do 100,00 dinara. Od sezonskog voća najveća je ponuda grožđa, čija se cena na Kvantaškoj pijaci kreće od 150,00 do 170,00 dinara po kilogramu, dok je cena jabuka od 70,00 do 90,00 dinara.