Vesti

Asfaltirana ulica Dušana Miloševića u MZ Stragari

I pored viskokih temperatura koje dostižu i do 40° C, ekipe Sektora niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac nastavljaju radove na uređenju komunalne infrastrukture. Asfaltirana je ulica Dušana Miloševića (tzv. obilaznica) u MZ Stagari. Radove su obišli gradonačelnik grada Kragujevca Nikola Dašić i članica Gradskog veća za ravnomerni i održiv razvoj sela i grada Dr Snežana Živanović Katić sa saradnicima.

„Danas se asfaltira oko kilometar lokalnog seoskog puta i očekujem da ovaj put sam po sebi ima veliki značaj za Stragare. U razgovoru sa meštanima saznao sam da se radi o nekom vidu obilazice oko Stragara. Uskoro ćemo imati manifestaciju „Dani šljiva“, kao i neke druge trenutke kada je potrebno da saobraćaj u samom centru bude ređi. Na ovom putnom pravcu nalazi se i nekoliko kuća, pa je i njima prilaz obezbeđen. Ovo je jedan od prioriteta, a planiramo da i u narednom periodu radimo na Stragarima“, izjavio je gradonačelnik Nikola Dašić.

Po rečima rukovodioca Sektora Marka Radisavljevića, u okviru pripremnih radova izvršeno je dokopavanje slabijih delova konstrukcije trupa puta, nasut je nov kameni materijal koji je uvaljan. Danas se asfaltira oko kilometar lokalnog, seoskog puta pri čemu će biti utrošeno 470 tona asfaltne mase. Ukupna investiciona vrednost radova iznosi oko 8,5 miliona dinara.

U narednom periodu biće ugrađeni i novi propusni kanali koji će štititi ovaj put, a radove ćemo nastaviti u MZ Kotraža gde ćemo asfaltirati oko 500 metara saobraćajnice.