Vesti

Apel sugrađanima - ne bacajte zeleni otpad u kontejnere

Podstaknuti lepim vremenom naši sugrađani pristupaju sređivanju svojih dvorišta i tom prilikom zeleni otpad, odnosno granje i lišće bacaju u posude koje su namenjene za odlaganje komunalnog otpada.

Ovakav otpad se svakako mora odložiti i pravilno tretirati, a za to postoji više načina. Jedan od načina je da se pozivom na brojeve telefona Kontakt centra JKP Šumadija Kragujevac 034/ 501 -180; 501 - 181 i 060/ 234 10 50, može naručiti „čamac“ koji je predviđen za odlaganje kabastog, građevinskog i zelenog otpada.

Drugi način je da se građani obrate Kontakt centru ili Sektoru zelenila JKP Šumadija Kragujevac, kako bi stručne službe ovog Sektora izvršile seču i odvoz zelenog otpada.

Treća mogućnost je da građani sami dovezu otpad na deponiju, pri čemu bi platili minimalnu cenu od 70,00 din/m3 (npr. jedna prikolica ima zapreminu 1,5m3., što iznosi oko 100,00 din).

Apelujemo na savesne građane da ukoliko primete ovakve situacije odlaganja zelenog otpada, prijave nadležnim službama našeg preduzeća ili Komunalnoj inspekciji.

Image