Vesti

Nesvakidašnji događaj u centru kod „krsta“ - povređen radnik JKP Šumadija Kragujevac

Pored službi opštih i posebnih parkirališta u nadležnosti Sektora parkinga JKP Šumadija Kragujevac je i Služba odnošenja i blokiranja nepropisno parkiranih vozila koja ometaju pešački i kolski saobraćaj i opterećuju javne površine.

Uklanjanje motornih vozila obavlja se u slučajevima kada je vozilo parkirano suprotno odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima ili Odluke o komunalnom redu, odnosno na mestima na kojima predstavljaju opasnost ili smetnju za odvijanje saobraćaja, kretanje pešaka ili ugrožavanje imovine. 

U ponedeljak, 22. januara, dogodio se nesvakidašnji incident. Dejan Milošević vozač vozila „pauk“ JKP Šumadija Kragujevac povređen je tokom obavljanja svojih redovnih aktivnosti. Radeći u prvoj smeni sa kolegom Božidarom Mijailovićem, pri pokušaju sankcionisanja nepropisno parkiranog vozila kod „Krsta“, vozač automobila fizički i verbalno je nasrnuo, prvo na Božidara, a zatim i na Miloševića, tako što je autom prešao preko njegove leve noge i udario ga je retrovizorom u predelu bubrega. Na sreću, sukob se dalje nije nastavio. Nakon incidenta, povređeni radnik Dejan Milošević obratio se lekaru i poseduje urednu medicinsku dokumentaciju. U izjavi za medije, pored toga što je opisao događaj, Milošević je apelovao na sugrađane da imaju malo više tolerancije za vozače koji rade u sistemu JKP Šumadija Kragujevac.

Rukovodilac Službe odnošenja i nepropisno parkiranih vozila Goran Veselinović osudio je ponašanje bahatih vozača i zahvalio se kolegama na odgovornosti pri obavljanju svojih dužnosti.

Veselinović je izjavio  da zelene površine i trotoari  nisu mesta na kojima vozila treba da se parkiraju, već da za to postoji adekvatan broj parking mesta na otvorenim i zatvorenim parkiralištima, kao i u parking garaži gde mogu da bezbedno parkiraju svoje automobile kako bi sprečili situacije koje su vrlo često na ivici incidenta.