Vesti

Asfaltirana Kotrljanska ulica u MZ Bukurovac

JKP Šumadija Kragujevac sprovelo je završne radove na asfaltiranju Kotrljanske ulice u MZ Bukurovac. Asfaltiranju je prisustvovala Maja Angelovska članica Komisije za komunalne poslove privremenog radnog tela grada Kragujevca sa saradnicima.

Ekipe JKP Šumadija Kragujevac intenzivno nastavljaju sa uređenjem komunalne infrasrukture kako bismo obezbedili kvalitetniji život našim građanima. Radovi će se nastaviti sve dok nas služi ovako lepo vreme. Danas prisustvujemo završnim radovima na asfaltiranju Kotrljanske ulice. Paralelno sa ovim radovima završavaju se pripremni radovi za asfaltiranje u ulici Strahinje Bobića u MZ Bresnica, kao i u ulici Gustava Krkleca u MZ Beloševac. Grad Kragujevac je uređenje infrastrukture uvrstio u svoj prioritet, tako da smo asfaltirali  preko 30 ulica, a tamponirali preko 100. Rekonstruisali smo preko 20 trotoara u dužini od preko 2.000 metara. Ukupna vrednost radova iznosi oko 320 miliona dinara izjavila je Maja Angelovska.

Sektor niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac nastavlja sa uređenjem komunalne infrastrukture kako na gradskom i prigradskom, tako i na seoskom području. Danas se nalazimo u MZ Bukurovac i prisustvujemo završnim radovima na asfaltiranju Kotrljanske ulice u dužini od 370 metara, širine 3 metra. Ovom prilikom biće ugrađeno 172 tone asfaltne mase, a ukupna investiciona vrednost radova je blizu 4. miliona dinara, izjavila je Biljana Planić PR JKP Šumadija Kragujevac.

U ovoj godini iz budžeta Grada Kragujevca izdvojeno je oko 50. miliona dinara, a u narednoj godini planira se da se ovaj intenzitet radova zadrži.