Vesti

Asfaltirana ulica Udarnih brigada u MZ Šumarice

Sektor niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac, danas asfaltira ulicu Udarnih brigada u Mesnoj zajednici Šumarice. Radove su obišle Maja Angelovska članica Gradskog veća za komunalne delatnosti i  Zorica Đorić načelnica Gradske uprave za komunalne poslove.

Maja Angelovska je naglasila da se sve ulice asfaltiraju na zahtev mesnih zajednica koji se redovno razmatraju i da se na taj način  najbolje uočavaju problemi i određuju prioriteti. Za uređenje infrastrukture Grad je izdvojio blizu 0,5 milijardi dinara, rekonstruisano je i asfaltirano 8,5 hiljada metara ulica, 1,5 hiljada metara trotoara, sanirano je oko 200 ulica. Zahvaljujući Javno komunalnom preduzeću Šumadija Kragujevac svi radovi su izvedeni na seoskom području, prigradskim naseljima i gradskom području.

Kao što je najavljeno, nakon asfaltiranja susedne ulice Vladimira Micića, danas se pristupilo asfaltiranju ulice Udarnih brigada u Mesnoj zajednici Šumarice. Ulica je bila u veoma lošem stanju, tako da je izvršen kompletan iskop cele ulice.

Ulica je asfaltirana u dužini od 215 metara, širine 3,5 metara, a utrošeno je oko 155 tona asfaltne mase. Ukupna vrednost izvedenih radova je iznosi oko 3 miliona dinara, izjavio je Marko Radisavljević rukovodilac Sektora niskogradnje.