Vesti

Sekor zelenila intenzivirao radove

Zbog pojačanog bujanja vegetacije usled velikih padavina, ekipe Sektora zelenila intenzivirale su radove na zelenim površinama, na više lokacija u gradu.

Na prostoru ispred Gradske uprave zasađeno je sezonsko cveće. Na mestima gde nedostaje,  biće dodato 300 komada sadnica Sunpatiensa (sanpatijens). U pitanju je stalno cvetajuća biljka sa krupnim cvetovima u više boja i sa lisnom masom većeg pokrivajućeg efekta.

Pojačani su poslovi na orezivanju žive ograde, i to planiranih površina u naselju Lepenica, od hale Jezero ka Zastavinom soliteru.

Nastavlja se sa redovnim orezivanjem i uklanjanjem suvih donjih grana na niskom i mladom drveću i drvorednim sadnicama. Ova mera nege obezbeđuje uravnotežen rast mladih biljaka, pravilno oblikovanje krune stabla i prevenciju širenja bolesti i štetočina.

U Velikom i Kreativnom parku završeno je košenje travnatih površina, a u toku je dekorativno uređivanje zasada ruža stablišica, cveća i ukrasnog šiblja.

Košenje na brojnim lokacijama obavlja se svom raspoloživom mehanizacijom i ljudstvom. Uvedene su i radne subote kako bi se što veće količine pokosile, jer je usled poznatih vremenskih uslova vegetacija ubrzala rast, što otežava rad na košenju.Svi radovi na uređenju zelenih površina košenjem i dalje će se intenzivno obavljati prema redovnom programu, a u skladu sa potrebama biće organizovano i vanredno košenje.

Zahvaljujemo se sugrađanima na strpljenju i razumevanju ukoliko malo duže čekaju, naše ekipe će vrlo brzo stići i do njihovih naselja.