Vesti

Nastavlja se otklanjanje posledica poplava u kragujevačkim naseljima

Radovi na sanaciji oštećenja na infrastrukturi koja su nastala kao posledica obilnih padavina u Kragujevcu nastavljeni su i danas, a odvijaće se tokom narednih dana u skladu sa situacijom na terenu. Putna infrastruktura je oštećena u više kragujevačkih naselja, a ekipe Sektora niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac na više lokacija vrše sanaciju kako bi ulice učinili prohodnim za saobraćaj i vratili ih u prvobitno stanje.

Vanredna situacija omogućava efikasnije odlučivanje i mobilisanje čitavog sistema. Od juče je na terenu 10 ekipa, a svi resursi su na raspolaganju kako bi se u što kraćem roku izvršila sanacija putne i komunalne infrastrukture, kazala je Maja Angelovska, članica Gradskog veća za komunalne delatnost prilikom obilaska meštana u Mesnoj zajednici Erdeč, gde se radovi odvijaju u ulicama Branka Perišića Badže, Brđani, Miloša Erčevića, Ljerke Vargović i Husinskih rudara.

Sva oštećenja građani mogu da prijave Odeljenju za vanredne stuacije na broj telefona 034/505 800. 

U  naselju Korićani radove je obišla Biljana Ilić Stošić, načelnik Šumadijskog upravnog okruga, gde je u toku sanacija ulica Bračke, Filipa Filipovića i Tanasija Šarčevića. Grad radi na sanaciji problema prema planu i prioritetu, a sve ulice koje su prijavljene da su pretrpele štetu biće sanirane, potrebno je samo malo strpljenja, rekla je Biljana Ilić Stošić, načelnica Šumadijskog okruga.

U MZ Denino brdo izvode se radovi u ulicama Franša Deperea, Vinogradarskoj i Jaroslava Černija. Prilikom obilaska meštana Deninog brda, Sanja Tucaković, članica Grdskog veća za lokalnu samoupravu istakla je da je Grad formirao komisiju za procenu štete nastale usled elementarnih nepogoda na stambenim objektima. Građani mogu da prijave nastalu štetu na kružnom šalteru Gradske uprave svakog radnog dana od 07.30 do 15.30 časova,  sve do 20. jula  2023. godine.

Mehanizacija Sektora niskogradnje na terenu je i u naselju Male Pčelice gde se saniraju ulice Bistrička, Stubička, Tamiška, Zadrugarska, Crnogorskog bataljona, Stevana Milutinovića, Andre Nikolića, Spasoja Vuletića i Vidovdanska.