Vesti

Asfaltirana Cajgetova ulica u MZ Sušica

Sektor niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac izvodi završne radove na asfaltiranju Cajgetove ulice u MZ Sušica. U prisustvu Marka Vujnovića, direktora JKP Šumadija Kragujevac radove su obišle Sanja Tucaković, članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu i Maja Angelovska, članica Gradskog veća za komunalne delatnosti.

Iz budžeta grada Kragujevca prošle godini u asfaltiranje i rekonstrukciju ulica utrošeno je oko 200 miliona dinara, dok je ove godine za iste namene opredeljen iznos od oko 300 miliona dinara. Od početka građevinske sezone ekipe svakodnevno istovremeno u više mesnih zajednica izvode radove. Trudimo se da se grad ravnomerno razvija, a danas se izvode završni radovi na asfaltiranju Cajgetove ulice koja površinski nije velika, ali je veoma kompleksna, jer je slivanje vode nakon obilnih padavina stvaralo brojne probleme, voda je ulazila u kuće, tako da je pored asfaltiranja uređena i atmosferska kanalizacija - rekla je Sanja Tucaković, članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu.

Sektor niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac nastavlja sa redovnim aktivnostima na sanaciji i rekonstrukciji putne infrastrukture u Kragujevcu. U Mesnoj zajednici Sušica danas izvodimo radove na asfaltiranju Cajgetove ulice ukupne dužine 108 metara i širine 4 metra za šta će biti utrošeno oko 77 tona asfaltne mase. Vrednost radova iznosi 1,8 miliona dinara. Prethodno su izvršeni pripremni radovi, ugradnja kamenog materijala, izdizanje šahti do nivoa kote i ugradnja ivičnjaka. Naše ekipe trenutno vrše i sanaciju ulica u Korićanima, Velikom polju, Grošnici i na Deninom brdu zbog obilnih padavina, trudimo se da sve ulice vratimo u prvobitno stanje što je pre moguće - kazao je Marko Vujnović, direktor JKP Šumadija Kragujevac.

Sektor niskogradnje JKP Šumadija započeo je sa pripremnim radovima na asfaltiranju ulice Pauna Jankovića na Deninom brdu.