Vesti

Nova javna rasveta u Poskuricama

Na inicijativu Saveta građana Mesne zajednice Poskurice, Služba javne rasvete JKP Šumadija Kragujevac vrši produžetak linije rasvete u ukupnoj dužini od 750 metara.

Prema rečima Aleksandra Nikolića, rukovodioca Službe javne rasvete, po prijavi građana ove mesne zajednice Gradska uprava je odobrila proširenje linije javne rasvete koja će biti postavljena na glavnom putu koji spaja Poskurice sa Šljivovcem. Radovi obuhvataju izvlačenje petog provodnika i postavljanje svetiljki za osvetljavanje ulice.

Rano smo započeli sa radovima na proširenju linija javne rasvete, a uporedo se vrši i zamena sijalica, ali i postepeno uključenje isključenih stubova rasvete u skladu sa merama štednje. U prethodnom periodu završili smo produžetak linije javne rasvete u Botunju u dužini od 750 metara, odrađen je produžetak u Lužnicama u dužini od 1100 metara na tri lokacije, u ulici Vlade Bagata u MZ Vinogradi izvedeni su radovi na produžetku linije javne rasvete, kao i jedan deo Cvetne ulice u Maršiću u dužini od 350 metara. Za ovu godinu planirano je da se završi što više produžetaka linija javne rasvete i zamene sijalica, a biće izvedeni radovi i na zameni stubova, farbanju oštećenih dotrajalih stubova, tako da nas očekuje mnogo radova - istakao je Aleksandar Nikolić.

Budžetom grada Kragujevca u ovoj godini planirano je oko 35 miliona dinara za Službu javne rasvete, a u narednom periodu biće postavljene nove svetiljke u naselju Kolonija, zatim u Jovanovcu, Donjim Grbicama i Gornjim Jarušicama.

Na gradskom području uporedo sa postavljanjem novih linija rasvete obavlja se i zamena sijalica. U Beloševcu je završena zamena preko 100 sijalica i uključene su sijalice koje su u skladu sa merama štednje bile isključene, a ovih dana se izvode i radovi na zameni sijalica u MZ Resnik.