Vesti

Izvršena prva nadzorna provera primene sistema IMS-a

U JKP Šumadija Kragujevac održana je prva nadzorna provera Sistema menadžmenta kvalitetom, Sistema menadžmenta životnom sredinom, Sistema menadžmenta bezbednošću i zdravlja na radu i Sistema menadžmenta bezbodnosti informacija, kao i primene  standarda ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 i ISMS 27001.

Nadzorna provera izvršena je od strane ekstrene komisije akreditovanog sertifikacionog   tela  JUQS – Beograd koje je vodeće nacionalno sertifikaciono telo za sisteme  menadžmenta u zemlji.

Organizacije koje su sertifikovane od strane JUQS-a dobijaju IQNET sertfikat, ekskluzivni alat koji im omugućava da se samouvereno takmiče na globalnom tržištu kroz priznanje koje pružaju IQNET partneri koji se nalaze svuda širom sveta.

Nadorna provera je od strane komisije proverivača sprovedena po svim standardima i to u Sektoru čistoće, Sektoru niskogradnje, Sektoru parkinga, Sektoru pijaca, Sektoru groblja i Sektoru opštih i administrativnih poslova.

Provrera sistema menadžmenta bezbednosti informacija izvršena je na nivou celog preduzeća.

Posle izvršene provere na završnom sastanku komisija eksternih proverivača saopštila je da se svi sertifikovani standardi u potpunosti  primenjuju i da nema neusaglašenosti.

Pohvaljen je rad i zalaganje svih odgovornih koji su radili na primeni standarda, a dobijene su i preporuke na daljem usavršavanju sistema.

Svaki standard se uvek može unaprediti što ćemo u narednom periodu i činiti  na osnovu dobijenih preporuka i stanja na terenu, a već početkom naredne godine krećemo sa radom na daljem usavršavanju svih standarda.