Vesti

Unapređen rad Reciklomata u Kralja Petra I

Reciklomat postavljen u ul. Kralja Petra I br. 22 rebrendiran je i vraćen na svoje mesto nakon rada na softveru i hardveru ove „pametne“ mašine. Unapređenje sistema ima za cilj da olakša građanima upotrebu Reciklomata, smanji mogućnost kvara, omogući praćenje funkcionisanja Reciklomata na daljinu i olakša praćenje njegove napunjenosti.

U narednom periodu izvršiće se testiranje unapređenog sistema i nakon informacija sa terena od uzornih građana i JKP Šumadija Kragujevac, pristupiće se poboljšanju rada mašina i na drugim lokacijama.

Početkom 2021. godine kompanije Sekopak, Coca Cola HBC, Apatinska pivara, Tetra Pak i JKP Šumadija Kragujevac su postavile pet Reciklomata kroz projekat „Reciklažom do vožnje“ gde su građani za svaki predat ambalažni otpad dobijali benefite na eKG karticama za prevoz. Kako je Kragujevac prvi grad u kome su postavljeni Reciklomati, kompanije su kontinuirano pratile potrebe građana i rešavale tehničke izazove.

Podsećamo da u Reciklomat građani mogu da odlože PET flaše, AL limenke, staklenu i Tetra Pak ambalažu i na taj način ostvare benefit za gradski prevoz i Globaltel mobilnu telefoniju, ali i da na pravilan način vrše primarnu selekciju i razvrstavanje ambalažnog otpada za šta dobijaju 4,00 dinara po svakoj unetoj ambalaži.