Vesti

JKP Šumadija Kragujevac spremno za zimsku sezonu

Zimska služba JKP Šumadija Kragujevac spremna je da i ove godine u slučaju prvih snežnih padavina interveniše na ulicama u Kragujevcu.

Na današnjoj smotri potvrđeno je da su izvršene sve neophodne pripreme za rad u predstojećoj zimskoj sezoni. Izvršen je kompletan remont i provera mehanizacije i opreme.
U zimskim uslovima Služba redovno održava lokalne i nekategorisane puteve po prioritetima, oko 985 kilometara putne mreže na seoskom i gradskom području, u okviru koje se nalaze 189 gradskih ulica, od kojih su 136 ulica prvog i 53 ulice drugog prioriteta, kao i mostovi, nadvožnjaci i trotoari.
Na seoskom području naše ekipe održavaju ukupno 460 km putnih pravaca.
Za poslove održavanja ulica angažovano je 11 vozila i 8 radnih mašina.
Trenutno se na zalihama nalazi oko 1.400 tona rizle, 1.000 tona industrijske soli i oko 18.000 kilograma kalcijum hlorida potrebnih za posipanje kolovoza, a obezbeđen je i dovoljan broj vozača i izvršilaca.
Za ovu godinu ugovorena je i nabavka 8.000 tona rizle, 4.000 tona industrijske soli i 20.000 tona kalcijum hlorida čija će se isporuka vršiti sukcesivno u zavisnosti od situacije na terenu i vremenskih uslova.
Stvoreni su svi uslovi kako bi ekipe Zimske službe u slučaju padavina pravovremeno izašle na teren i omogućile neometano odvijanje javnog gradskog prevoza, funkcionisanje javnih institucija, komunalnih sistema i snabdevanja.
U slučaju obilnijih padavina uvodiće se dodatne ekipe sa kamionima, građevinskim mašinama i ljudstvom.
Rad Zimske službe organizovan je 24 časa uključujući i dane vikenda i verske i državne praznike.
Smotri je prisustvovao zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović, predstavnici nadležnih Uprava i Službi, kao i predstavnici preduzeća.