Vesti

Asfaltirane Mileševska i Venčačka ulica u MZ Sušica

Ekipe Sektora niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac izvode završne radove na asfaltiranju Mileševske i Venčačke ulice u MZ Sušica.

Radove na asfaltiranju obišli su Marko Janković, pomoćnik gradonačelnika za razvoj i unapređenje lokalne samouprave i Zorica Đorić, v.d. načelnica Gradske uprave za komunalne poslove sa saradnicima.

Nalazimo se u Mileševskoj ulici u MZ Sušica. Ovo je trinaesta ulica koja se asfaltira od početka ove godine i do sada je za asfaltiranje ulica iz budžeta Grada ukupno uloženo 40 miliona dinara. Svakodnevno se radi i na pripremi novih ulica koje će u narednom periodu biti asfaltirane, izjavio je Marko Janković i dodao, da će u okviru druge faze projekta „Čista Srbija“ u ovim ulicama biti urađena kišna kanalizacija.

Ugrađujemo završni sloj asfalta u Mileševskoj i Venčačkoj ulici, ukupne dužine oko 170 metara, za šta ćemo utrošiti oko 130 tona asfaltne mase. U prethodnom periodu radovi su tekli malo sporije, jer je bilo dosta nadzemnih kablova koji su vrlo niski i bandera koje su nas ometale u iskopu. Ali uspeli smo da celu deonicu iskopamo, da sipamo nov kameni materijal, da sve šahte podignemo na kotu nivelete i kao kruna toga danas postavljamo završni sloj asfalta, rekao je Marko Radisavljević, rukovodilac Sektora niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac.

Ukupna vrednost radova u ove dve ulice iznosi oko 3,5 miliona dinara.