Vesti

Radovi na uređenju putne infrastrukture u MZ Cerovac

Sektor niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac nastavlja sa uređenjem putne infrastrukture na teritoriji Kragujevca, kako na gradskom, tako i na seoskom području. U toku su završni radovi na asfaltiranju pripremljenih površina u MZ Cerovac, koji se izvode na više lokacija.

Radove na terenu obišle su Dr Snežana Živanović Katić, član Gradskog veća za ravnomerni i održivi razvoj sela i grada i Maja Angelovska, član Gradskog veća za komunalne delatnosti sa saradnicima.

Nastavljaju se radovi na uređenju putne infrastrukture na seoskom području, nedavno smo imali asfaltiranje u Divostinu, danas smo već u Cerovcu. Cerovac je jako veliko selo, gde godinama ništa nije rađeno. Na zahtev Saveta mesne zajednice asfaltiraćemo nekoliko deonica, gde će biti postavljeno oko 700 - 800 metara novog asfalta. U ovoj fazi radova iz budžeta je uloženo oko 11 miliona dinara za uređenje putne infrastrukture u Cerovcu, izjavila je Dr Snežana Živanović Katić.

Uređenjem komunalne infrastrukture rešićemo višegodišnji problem sela Cerovac koje broji preko 900 meštana. Asfaltiranjem na više lokacija obezbedićemo bolje uslove za život, kako za starije meštane tako i za mlađe. Asfaltiramo ulicu Svetog Nikole, deonicu pored Osnovne škole „Sreten Mladenović“ i deo ulice Starog mlina, koja je bila u jako lošem stanju iz razloga što je tu velika frekvencija vozila, to je jedan od glavnih ulaza u donji deo Cerovca, izjavila je Maja Angelovska.

Danas se izvode radovi na asfaltiranju svih pripremljenih deonica. Prethodnih dana su izvođeni radovi na pripremi, koji su obuhvatali skidanje oštećenih asfaltnih površina, nasipanje i valjanje kamenog materijala. Ukupna dužina svih deonica je oko 750 metara i biće utrošeno oko 550 tona asfaltne mase. Radovi se odvijaju prema planu i narednih dana biće završeni, rekao je Tomislav Urošević, poslovođa u Sektoru niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac.