Vesti

Učešće JKP Šumadija Kragujevac na XIV Sajmu hortikulture u Kragujevcu

Danas je svečano otvoren XIV Sajam hortikulture na Šumadija sajmu u Kragujevcu i trajaće do ponedeljka 22. aprila 2024. godine.

JKP Šumadija Kragujevac i ove godine tradicionalno učestvuje na najvećem Sajmu hortikulture u regionu, koji organizuje Šumadija sajam pod pokroviteljstvom grada Kragujevca.
Sajam hortikulture svečano je otvorila Maja Angelovska, članica Gradskog veća za komunalnu delatnost rečima: „Za grad Kragujevac ovaj sajam je od posebnog značaja, jer promoviše našu poljoprivredu, ekologiju, zelene vrednosti koje su usmerene na dobrobit ljudi i prirode.

Grad Kragujevac je u prethodnom periodu doneo jednu divnu zelenu odluku „Posadi drvo – vrati dah prirodi“, jer smo svesni da ćemo sa sadnjom drveća obezbediti čistiji, svežiji i zdraviji vazduh, odnosno bolji kvalitet života za naše građane.

U poslednjih nekoliko godina uložili smo dosta truda da uredimo Veliki park u našem gradu. Sa ponosom možemo reći da danas imamo jednu veliku cvetnu oazu na prostoru u kojem mogu da uživaju naši Kragujevčani.“

Prisutne je pozdravio domaćin manifestacije i direktor Šumadija sajma Aleksandar Štajn.

U ime JKP Šumadija Kragujevac gostima se obratila Suzana Milojević Stojanović, iz Sektora zelenila: „Ove godine na svom izložbenom štandu predstavićemo delatnost uređenja javnih zelenih površina sa ciljem da sugrađanima i svim posetiocima našeg grada skrenemo pažnju na značaj i važnost očuvanja zelenila. Ponudićemo stručne savete i predloge u vezi sa uređenjem njihovih dvorišta, bašti i vrtova“.

U završnom delu programa nastupili su Akademski folklorni ansanbl „Svetozar Marković“, KUD „Sveti Sava“, kao i crkveni hor „Sveti Sava“.

Na manifestaciji se prestavlja oko 100 izlagača, uvoznika i distributera u oblasti hortikulture.

Radno veme sajma je od 10 do 20 časova, a ulaz je slobodan.