Vesti

U novoformiranom „Parku novogodišnjih jelki“ zasađene prve jelke sa busenom

Na zelenoj površini u Spomen-parku „Kragujevački oktobar“ formiran je „Park novogodišnjih jelki“ u Kragujevcu. Danas su zasađene prve jelke sa busenom na opredeljenoj lokaciji kod „lava“ u okviru kompleksa.

JKP Šumadija Kragujevac pokrenulo je akciju u saradnji sa Spomen-parkom „Kragujevački oktobar“ i uz podršku grada Kragujevca.

Ovo je odlična akcija JKP Šumadija i Spomen-parka koja će sigurno imati većeg uticaja u budućnosti. Želja nam je da napravimo jedan ovakav park, gde građani mogu nakon završenih novogodišnjih praznika da zasade svoje jelke. Ovim putem želim da se zahvalim JKP Šumadija Kragujevac na razvijanju ekološke svesti građana i na očuvanju naše prirode - izavio je Predrag Stevović, član Privremenog organa grada Kragujevca.

Ovakve akcije su veoma značajne i svako posađeno stablo nama je jako važno i dragoceno jer obogaćuje naš šumski fond. Sadnice se dobro održavaju i rastu u svojoj prirodnoj sredini - izjavila je Ana Tanasijević, stručni saradnik u ustanovi Spomen-park „Kragujevački oktobar“.

Ideja o formiranju „Parka novogodišnjih jelki“ nastala je tako što su nam se građani obraćali sa problemom – Gde nakon završenih novogodišnjih praznika zasaditi  kupljenu jelku sa busenom? Da li postoji javna površina za takvu namenu?

Kao što znamo sadnja drveća je prvi korak u očuvanju šuma. Nadamo se da će akcija zaživeti kod naših sugrađana i da će postati deo tradicije u narednim godinama – dodala je Irena Veličković, predstavnik JKP Šumadija Kragujevac.