Vesti

Asfaltirane ulice Slobodana Markovića i Radoja Radovanovića u MZ Vinogradi

Sektor niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac, danas izvodi završne radove na asfaltiranju ulica Slobodana Markovića i Radoja Radovanovića u Mesnoj zajednici Vinogradi. Radove je obišao Predsednik privremenog organa grada Kragujevca Nikola Dašić sa saradnicima.

Na opšte zadovoljstvo stanovnika ovog naselja, koji su duže od 40 godina čekali asfaltiranje ovih  ulica, danas se izvode završni radovi u ove dve velike ulice u dužini od preko 500 metara. Ekipe JKP Šumadija su svakodnevno na terenu i veoma mi je drago da vidim kako meštani dočekuju naše ljude koji rade najteži posao  na vrućini, po kiši kao i po snegu dajući sve od sebe, izjavio je Nikola Dašić.

Zatekli smo veoma lošu situaciju u ovim ulicama, bilo je puno blata, tamponi nisu postojali. Izvršen je kompletan široki iskop, nasut je nov kameni materijal,a ugrađeno je oko 300 tona asfaltne mase. Vremenski uslovi nam idu u prilog, tako da nam je sva mehanizacija na terenu. Privodimo kraju radove u ulicama 27.marta i Nikole Pašića koje ćemo u roku od nekoliko dana  asfaltirati. Sledi završetak radova  i u Mostarskoj ulici, ugradićemo još preostalih 40 tona asfalta u trotoare u ulici Dragoslava Srejovića, a u planu je i asfaltiranje puta u Poskuricama, izjavio je rukovodilac Sektora niskogradnje Marko Radisavljević.

Ukupna vrednost investicionih ulaganja u ove dve ulice iznosi oko 8 miliona dinara.