Vesti

U susret Danu planete Zemlje – zajednička akcija sa srednjoškolcima

Povodom obeležavanja Dana planete Zemlje, 22. aprila predstavnici JKP Šumadija Kragujevac danas su organizovali akciju ozelenjavanja površine ispred Druge kragujevačke gimnazije, i sa učenicima ove škole zasadili pet sadnica lišćara, koje je donirao Biro za geodeziju i inženjering „Vizura ing“ iz Kragujevca.

U susret obeležavanju Dana planete zemlje želimo da podsetimo da svaki pojedinac ima važnu ulogu u zaštiti životne sredine. Ovakvim akcijama stvaramo kvalitetnije uslove za budućnost i zdraviji život i pokazujemo da brinemo o našoj planeti, rekla je Katarina Đoković predstavnik JKP Šumadija Kragujevac.

Učenici dramskog studija i hor Druge kragujevačke gimnazije izveli su autentičan performans na temu ekologije i zaštite životne sredine i na jedinstven način skrenuli pažnju na značaj očuvanja planete Zemlje.

Naš scenski prikaz kroz određene simbole biljaka koje su na neki način ugrožene simbolizuju i sam život čoveka. Svojim malim doprinosom želeli smo da podržimo planetu Zemlju sa našim prijateljima iz JKP Šumadija Kragujevac, kazala je Nataša Jakovljević, profesorka Druge kragujevačke gimnazije.
Želimo da govorimo o tome koliko je naša planeta važna i da ukažemo da postoji mnogo ugroženih vrsta, na tome se zasnivao naš performans. Kada bi svako učinio malo naša planeta bi imala mnogo, poručuje Tara Vrućinić, u ime učenika ove škole.

Zajedničkim učešćem u današnjoj akciji srednjoškolci su poslali snažnu poruku koliko je važna planeta Zemlja, a svojim primerom mogu da motivišu mlade i utiču na podizanje svesti o značaju očuvanja prirodnih resursa.