Vesti

Počelo postavljanje tehničkih sredstava za usporavanje brzine vozila – platformi

Po nalogu nadležne Gradske uprave za komunalne poslove ekipe Službe signalizacije JKP Šumadija Kragujevac danas su počele sa ugradnjom tehničkih sredstava za usporavanje brzine vozila – platformi u Bulevaru kraljice Marije. Tokom dana biće ugrađene dve platforme kod TC „Big“ i kod Mišarske ulice (smer ka Stanovu), a sledeće nedelje će biti postavljene još dve na istim lokacijama, ali u suprotnom smeru.

Radove na postavljanju platformi obišli su Maja Angelovski, član Gradskog veća za komunalne delatnosti, Zorica Đorić, v.d. načelnik Gradske uprave za komunalne poslove sa saradnicima, predstavnici Saobraćajne policije i Marko Vujnović, direktor JKP Šumadija Kragujevac.

Navedene platforme biće izvedene u skladu sa izrađenim Projektom prolaska državnih puteva kroz neseljena mesta na teritoriji grada Kragujevca, a u cilju povećane bezbednosti učesnika u saobraćaju - posebno pešaka na rizičnim lokacijama gradskih saobraćajnica.

U planu je da početkom i tokom naredne godine bude izvršeno postavljanje ovih platformi na još 4 lokacije u gradu, a sve prema napred navedenom Projektu:

  • u ul. Kralja Milana IV na raskrsnici sa ul. Elizabete Rouz i Dalmatinskom,
  • u ul. Avalskoj (pešački prelaz u blizini salona nameštaja „Danves“),
  • ul. Stojana Protića – na raskrsnici sa ul. Sarajlijinom (zona OŠ „Milutin i Draginja Todorović“) i
  • ul. 9.maja (zona OŠ „Dragiša Luković-Španac“).