Vesti

JKP Šumadija Kragujevac obeležilo Svetski dan čišćenja

Više od 10 godina širom sveta održava se najveća volonterska akcija kojom se obeležava Svetski dan čišćenja. Poruka svih učesnika je ista – da je odgovornost svakog pojedinca, udruženja, organizacija i države podjednako značajna u ostvarenju krajnjeg cilja, a to je čistija, zdravija i zelenija Srbija.

Jedan od najvećih problema u očuvanju životne sredine predstavlja stvaranje divljih deponija i gomila otpada u parkovima i šumama.

JKP Šumadija Kragujevac se i ove godine pridružilo obeležavanju Svetskog dana čišćenja akcijom u Pivarskom parku.

Pored zaposlenih iz JKP Šumadija Kragujevac, člana Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine Stefana Nikezića, ekološke sekcije Medicinske škole „Sestre Ninković“ sa kojom već tradicionalno sarađujemo i ljubiteljima Pivarskog parka, veliko nam je zadovoljstvo što su nam ove godine podrušku pružile kompanije Fashion company“ i Timberland

koji su aktivni u raznim ekološkim akcijama i koji su za učesnike akcije pripremili majice sa sloganom „BUILT FOR THE BOLD“, ali i poznati influenseri sa željom da okruženje učinimo zdravijim i čistijim za buduće generacije. 

Cilj organizovanja ovakvih akcija je da skrenemo pažnju javnosti i podignemo svest građana o važnosti očuvanja životne sredine, ali i da apelujemo na sugrađane da tokom cele godine čuvaju prirodu i brinu o parkovima i zelenim površinama u svom okruženju.

Pored čišćenja i sakupljanja otpada u parku su posađene i dve sadnice crvenolisne šljive.