Vesti

Zapaljeno zvono za sakupljanje staklene ambalaže

Tokom prošle nedelje bili smo svedoci nemilog događaja kada je došlo do paljenja zvona za staklenu ambalažu u ulici Kraljevačkog bataljona i tom prilikom posuda je potpuno uništena. Veoma je važno da ove posude ostanu u funkciji i da se zajedno potrudimo da ih očuvamo.

U okviru projekta „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“, Kragujevac je prošle godine dobio 120  zvona - kontejnera za odlaganje staklene ambalaže koji su raspoređeni  u gradu, prigradu i ispred ugostiteljskih objekata.

Pored primarnog cilja – reciklaže staklene ambalaže, ovim projektom je obuhvaćena i edukacija građana o primarnoj selekciji otpada i zaštiti životne sredine, kako bi uticali na promenu navika sugrađana i izgradili nove, ekološke principe.

Zvona za staklenu ambalažu su specifičnog oblika i boje, služe isključivo za prikupljanje staklene ambalaže, tako da su lako prepoznatljiva i nisu slučajno zapaljena, već su delo vandalskog ponašanja pojedinaca koji pored nedostatka domaćeg  vaspitanja nemaju osećaj za život u zajednici.

Upućujemo APEL SUGRAĐANIMA - čuvajte zajedničku imovinu i prijavite svako nesavesno ponašanje pojedinaca!