Vesti

Angažovano 11 dodatnih ekipa na raščišćavanju ulica u Kragujevcu

Sneg koji proteklih dana pada u Kragujevcu usporio je saobraćaj, ali većih zastoja nema. Zimska služba JKP Šumadija Kragujevac sa 11 ekipa angažovana je danonoćno na terenu.

Ulice prvog prioriteta u gradu su očišćene, raščišćene su i manje frekventne saobraćajnice, a vrši se i uklanjanje snega sa trotoara, mostova i nadvožnjaka.

Pored 14 vozila sa kojima raspolaže zimska služba JKP Šumadija Kragujevac, na osnovu Odluke Štaba za vanredne situacije, od jutros je angažovano još 11 dodatnih vozila koja su obezbedili JKP Vodovod i kanalizacija, Energerika i preduzeće „Korman put“, tako da je ukupno 25 vozila od danas na raščišćavanju putnih pravaca prvog i drugog prioriteta na teritoriji grada Kragujevca.

Ova mehanizacija će biti angažovana ne samo na gradskom i prigradskom području, već i u seoskim područjima dok se ne očiste svi putevi.

Svi koji imaju potrebu za čišćenjem zavejanog puta ili imaju problem sa snežnim nanosima mogu to da prijave Situacionom centru grada Kragujevca ili Operativnom centru MUP-a Srbije, odnosno kragujevačkoj Upravi za vanredne situacije.

Smotri dodatne mehanizacije pored gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića, prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović, načelnik Uprave za vanredne situacije MUP-a Srbije Zoran Kočović, direktor JKP Šumadija Kragujevac Marko Vujnović, kao i predstavnici angažovanih preduzeća.