Vesti

Asfaltirana Korabska ulica u MZ Grošnica

Ekipe Sektora niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac nastavljaju radove na uređenju komunalne infrastrukture. Asfaltirana je Korabska ulica u MZ Grošnica, a radove su obišli zamenik gradonačelnika Dejan Ružić, članica Gradskog veća Maja Angelovska, kao i v.d. načelnica Gradske uprave za komunalne poslove Zorica Đorić.

Pripremni radovi su bili veoma zahtevni zato što je ulica pod velikim nagibom. Završena je kišna kanalizacija, izdignute su šahte na kotu nivelete, a nakon izvršenih pripremnih radova, danas prisustvujemo asfaltiranju Korabske ulice u dužini od 75 metara, širine 3,5 metra. Ovom prilikom ugradiće se 48 tona asfaltne mase. Ukupna investiciona vrednost radova iznosi oko 1,6 miliona dinara, izjavio je Dejan Ružić.

Maja Angelovska je naglasila da će se asfaltiranjem trajno rešiti komunalni problem žitelja ove ulice, kao i da se istovremeno uređuju ulice koje pripadaju užem gradskom jezgru. Rekonstruisan je deo ulice Dragoljuba Milovanovića Bene, od Bulevara kraljice Marije do Durmitorske ulice. U narednom periodu planira se rekonstrukcija ulice na potezu od Durmitorske do Kopaoničke, kao i rekonstrukcija Deligradske ulice. Vodiće se računa o ravnomernom razvoju svih delova grada uz poštovanje zahteva Saveta mesnih zajednica, jer je to jedini način da se poboljša i olakša život naših građana.