Vesti

Nove klupe postavljene ispred muzeja „21. oktobar“

Plato ispred muzeja „21. oktobar“ opremljen je novom parternom galanterijom.

Privremeni režim saobraćaja u ulici Kneza Miloša

Zbog izvođenja radova na rehabilitaciji kolovoznog zastora u ulici Kneza Miloša (od ulice Daničićeve do ulice Kralja Aleksandra I Karađorđevića) u Kragujevcu uvodi se privremeni režim sobraćaja u periodu od 22.10.2020. godine do 25.10.2020. godine.

Dosta su u svetu jedne Šumarice

Danas je u Spomen parku „Kragujevački oktobar“ kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima održana komemorativna manifestacija „Veliki školski čas“ posvećena odavanju pošte i očuvanju uspomena na nekoliko hiljada stanovnika Kragujevca i okoline streljanih 1941. godine.

Uzorci meda na kragujevačkim pijacama ispravni za upotrebu

U okviru redovnog plana analiza namirnica na pijacama Aerodrom i Erdoglija uzeti su uzorci meda radi mikrobiološkog, hemijskog i ispitivanja na prisustvo antibiotika i sulfonamida u njima.

Radovi povodom obeležavanja 21. oktobra

U toku su završni radovi na pripremi i uređenju grada i Spomen parka „Kragujevački oktobar“ povodom obeležavanja centralne manifestacije oktobarskih svečanosti – Velikog školskog časa. 

Obeležen Svetski dan hrane

Svakog 16. oktobra obeležava se Svetski dan hrane sa ciljem da se ukaže na značaj pravilne ishrane kao jedne od najvažnijih preventivnih mera za očuvanje i unapređenje zdravlja, ali i da se skrene pažnja na sve veći broj gladnih u svetu.

Izmena režima saobraćaja u MZ Grošnica

Zbog održavanja komemoracije streljanim građanima 1941. godine, u ponedeljak 19. oktobra 2020. godine u periodu od 12:30 do 13:30 časova biće uveden privremeni režim saobraćaja u MZ Grošnica.

Epidemiološke mere i dalje na snazi

Podsećamo građane da je u Kragujevcu još uvek na snazi vanredna situacija i da se broj novih slučajeva zaraženih korona virusom svakog dana povećava.

Korekcije u redu vožnje na linijama sa oznakom 2 i 602

Obaveštavamo korisnike usluga Javnog transporta putnika da će od 15. oktobra 2020. godine doći do korekcije u vremenu polazaka na linijama sa oznakom 2 i 602.

logo

Osnovna delatnost JKP Šumadija Kragujevac je obavljanje komunalnih delatnosti u skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima, Zakonom o upravljanju otpadom i Statutom preduzeća.

© 2020 JKP Šumadija. Sva prava zadržana. Sajt izradio ANDROS.rs

Aplikacija KG KOM SERVIS

Skinite aplikaciju klikom na sledeći link:

Image

Kontaktirajte nas

Industrijska 12, 34000 Kragujevac

+381 34 335 482, 335 089

Besplatan poziv:

0800350034

Meni