Vesti

Asfaltirana ulica Stefana Zdravkovića u MZ Vinogradi

Sektor niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac nastavlja radove na uređenju komunalne infrastrukture. Danas je asfaltirana ulica Stefana Zdravkovića u Mesnoj zajednici Vinogradi.

Radove su obišli Dejan Ružić, član Komisije Privremenog organa grada Kragujevca i Zorica Đorić, v.d načelnica Gradske uprave za komunalne poslove.

Plan je da nastavimo radove istim tempom na uređenju komunalne infrastrukture kao što smo radili u prethodnom periodu. JKP „Vodovod i kanializacija“ izvršilo je  rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže celom dužinom ulice. Nakon toga   ekipe Sektora niskogradnje  JKP Šumadija Kragujevac otpočele su radove na asfaltiranju ulice, izjavio je Dejan Ružić.

Čim smo počeli da dobijamo malo veće isporuke asfaltne mase od strane dobavljača, nastavili smo sa asfaltiranjem ulica koje smo pripremali u prethodnom periodu. Juče smo izveli završne radove u ulici Strahinje Bobića u MZ Bresnica, a danas smo u ulici Stefana Zdravkovića u kojoj smo imali obimne radove  koji su započeti prethodne godine. Ušli smo u ulicu sa širokim iskopom, iskopani su  kanali, zacevljen je veći deo donjeg dela ulice na kome su se povremeno dešavali udesi i sletanje vozila u kanale, izjavio je Marko Radisavljević.

Ulica Stefana Zdravkovića  asfaltirana je u dužini od 310 metara, širine 5 metara. Utrošeno je 280 tona asfaltne mase, a investiciona vrednost radova iznosi 7,8 miliona dinara.