Vesti

Asfaltirana Čegarska ulica

Sektor niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac izvodi završne radove na asfaltiranju Čegarske ulice u MZ Filip Kljajić. U prisustvu Marka Vujnovića, direktora JKP Šumadija Kragujevac radove je obišla Zorica Đorić, načelnica Gradske uprave za komunalne poslove sa saradnicima.

Gradska uprava za komunalne poslove je u skladu sa Ugovorom o rehabilitaciji i redovnom održavanju gradskih ulica izdala nalog JKP Šumadija za sanaciju dela Čegarske ulice koja je u značajnom meri bila oštećena. Oštećenja su bila takva da nije bilo moguće izvršiti krpljenje udarnih rupa i delimičnu sanaciju, već je stanje na terenu zahtevalo kompletnu rehabilitaciju sa svim građevinskim radovima. U skladu sa Programom redovnog održavanja za 2023. godinu opredeljeno je 230 miliona dinara za rehabilitaciju i rekonstrukciju gradskih ulica i u narednom periodu u planu nam je da se ulice u užem gradskom jezgru rekonstruišu na isti način. Sledeće nedelje započeće se sa radovima u Kolubarskoj ulici, a u planu je i rekonstrukcija ulica Crvenog barjaka i Dečanske, istakla je Zorica Đorić, načelnica Gradske uprave za komunalne poslove.

Sektor niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac nakon danonoćnih radova na saniranju posledica nevremena tokom vanredne situacije nastavlja sa radovima na uređenju gradskih saobraćajnica. Intenzivno se izvode pripremni radovi na rehabilitaciji i sanaciji ulica. U okviru pripremnih radova za asfaltiranje Čegarske ulice u MZ Filip Kljajić izvršeno je skidanje postojeće putne podloge, mašinski iskop zemlje, mašinska izrada posteljice, ugradnja kamenog materijala, kao i ugradnja ivičnjaka pored kolovoza, nakon čega se pristupilo radovima na asfaltiranju i izradi bankina. U asfaltiranje ulice u dužini od 205 metara biće ugrađeno 230 tona asfaltne mase, a ukupna vrednost radova na rekonstrukciji iznosi 6,8 miliona dinara, rekao je Marko Vujnović, direktor JKP Šumadija Kragujevac.

Uporedo sa ovim radovima Sektor niskogradnje u skladu sa planom i programom izvodi i pripremne radove za  asfaltiranje Mlavske ulice u naselju Denino brdo.