Vesti

Asfaltirana ulica Milenka Vukadinovća u MZ Stanovo

Ekipe Sektora niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac danas izvode završne radove na asfaltiranju ulice Milenka Vukadinovića U MZ Stanovo.

Asfaltiranju je prisustvovala Zorica Đorić, v.d. načelnica Gradske uprave za komunalne delatnosti, kao i meštani  ove ulice koji su imali višedecenijski problem. Prilikom obilnih padavina voda je nosila kameni materijal što je zahtevalo veoma česte intervencije na sanaciji štete i vraćanja raskopane površine u prvobitno stanje. Asvaltiranjem ove ulice trajno će se rešiti njihovi problemi, a Grad će nastaviti da brine o građanima na isti način, izjavila je Zorica Đorić.

Ulica Milenka Vukadinovića u kojoj se danas nalazimo, bila je izuzetno zahtevna za rad, pogotovo u donjem delu gde je ogromna denivelacija. Morali smo celu ulicu da iskopamo, da ponovo sipamo kameni materijal, podignemo šahte na kotu nivelete. Danas asfaltiramo ulicu u dužini od 172 metra, širine 3.5 metra. Ovom prilikom je ugrađeno 110 tona asfaltne mase, a investiciona vrednost ovih radova je oko 3,3 miliona dinara, rekao je Marko Radisavljević rukovodilac Sektora niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac.

U narednom periodu planiramo asfaltiranje Korabske ulice u MZ Veliko polje, kao i drugi deo ulice Dragoljuba Milovanovića Bene (od Durmitorske do Kopaoničke).