Vesti

Obaveštenje

Povodom pisanja pojedinih medija o postupanju JKP Šumadija Kragujevac u delu upravljanja i korišćenja javnih prostora za parkiranje na teritoriji grada Kragujevca, ovim obaveštavamo korisnike usluga o netačno ili nepotpuno iznetim podacima pri čemu nisu izdati od službi informisanja JKP Šumadija Kragujevac.

Po Odluci Grada Kragujevca, sektor Parkinga JKP Šumadije upravlja javnim parkiralištima i naplaćuje uslugu korišćenja. Naplata korišćenja parkirališta određena je javno istaknutim cenama i zonama. Primera radi, za uslugu parkiranja u zoni „0“ naplata parkiranja vrši se kupovinom parking karte ili slanjem SMS poruke i cena za prvi sat iznosi 55 dinara. Ukoliko se obaveza ne izmiri, iz bilo kojeg razloga, korisniku se izda opšta dnevna karta po ceni od 1,200 dinara. Korisnici usluga ovu obavezu mogu da izmire u ostavljenom roku sa umanjenjem od 50% odnosno za 600 dinara. Ukoliko se iz bilo kojih razloga ne izmiri obaveza, preduzeće pristupa drugim merama. Svaki korisnik pre prinudne naplate (koje je zakonskim propisima preduzeće u obavezi da pokrene), bude i više puta opomenut da izmiri svoje dugovanje sa ostavljanjem dodatnog roka. Tek ako sve navedene opomene ne urode plodom, preduzeće pristupa prinudnoj naplati (pre isteka roka za mogućnost potraživanja) a  u skladu sa pozitivnim propisima.

Preduzeće nije pristupilo ustupanju potraživanja gotovo dve godine uz maksimalan trud da izađe u susret korisnicima i izbegne nepopularne metode. S tim u vezi smo unapredili i naš internet sajt na kojem svaki korisnik može da proveri da li mu je izdata opšta dnevna karta i da svoje obaveze na najlakši način izmiri.

Koristimo ovu priliku da još jednom obavestimo korisnike koji nisu izmirili obaveze,  da dođu u prostorije JKP Šumadija i zaključe reprogram.
Image