Vesti

Asfaltiranje trotoara u ulici Dragoslava Srejovića

Sektor niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac izvodi završne radove na asfaltiranju trotoara u ulici Dragoslava Srejovića, u okviru redovnog održavanja pešačkih staza i trotoara na teritoriji grada Kragujevca. Trotoar je bio u veoma lošem stanju, pa se po nalogu Gradske uprave za komunalne poslove pristupilo radovima na rekonstrukciji.

Radove na asfaltiranju, u prisustvu predstavnika JKP Šumadija Kragujevac, obišli su šef Kabineta gradonačelnika Aleksandar Lazović, članica Gradskog veća za komunalne delatnosti Maja Angelovska i načelnici Gradskih uprava Zorica Đorić i Dejan Ružić. 

Iako je poslednjih godina fokus bio na saobraćajnicama, bitan segment predstavlja i neometano funkcionisanje i kretaanje pešaka. Ovaj trotoar predstavljao je ozbiljan problem na teritoriji MZ Lepenica i na inicijativu građana pristupili smo rekonstrukciji ove staze u dužini od 200 metara. Ovo je deo ulaganja u trotoare i pešačke staze na teritoriji grada Kragujevca, a u 2023. godine godini u ove svrhe će biti investirano 12,6 miliona dinara, istakao je Aleksandar Lazović, šef Kabineta gradonačelnika.

Po nalogu Uprave za komunalne poslove, JKP Šumadija izvodi radove na uređenju komunalne infrastrukture na teritoriji grada, o čemu svedoče radovi na gradskom, seoskom i prigradskom području. Pored radova na asfaltiranju trotoara u ulici Dragoslava Srejovića izvode se i drugi infrastrukturni radovi na terotoriji grada. Kada je reč o rekonstrukciji trotoara u 2023. godini izvršili smo rekonstrukciju u ukupnoj dužini od preko 1500 metara, rekla je Maja Angelovska, članica Gradskog veća za komunalnu delatnost.

Radovi na rekonstrukciji trotoara, čija je ukupna vrednost 3,8 miliona dinara, obuhvatali su rušenje opsečenih asfaltnih površina, mašinski iskop i izradu posteljice, ugradnju kamenog materijala i betonskih ploča, kao i radove na asfaltiranju. U asfaltiranje dela trotoara ukupne površine 1.125,5 m2 biće ugrađeno 170 tona asfaltne mase. Po završetku radova na asfaltiranju izvršiće se obeležavanje horizontalne signalizacije u dozvoljenoj zoni parkiranja.