Vesti

Obaveštenje o produžetku i uzradi novih eKG kartica za učenike osnovnih i srednjih škola

JKP Šumadija Kragujevac obaveštava učenike osnovnih i srednjih škola koji koriste prevoz na teritoriji grada Kragujevca da je u toku produženje postojećih i izrada novih eKG kartica za školsku 2023/2024.godinu u prostorijama Službe korisničkog servisa JKP Šumadija Kragujevac u ulici Kralja Petra I br.22 svakog radnog dana u periodu od 07  do 17 časova.

Za učenike osnovnih škola koji su imali eKG kartu u prethodnoj školskoj godini ista važi do kraja osmog razreda i nema potrebe za produženjem, dok za učenike  koji prvi put izrađuju karticu potrebna je zdravstvena knjižica radi uvida u JMBG učenika.

Učenici srednjih škola koji već imaju eKG kartu potrebno je da istu produže za novu školsku godinu, a učenici koji prvi put izrađuju karticu treba da dostave zdravstvenu knjižicu ili ličnu kartu radi uvida u JMBG.

Učenicima koji prvi put izrađuju eKG karticu omogućeno je da donesu svoju fotografiju ili da se fotografišu na licu mesta.

Produžetak, kao i izrada novih kartica za ovu kategoriju korisnika vrši se na osnovu spiskova dostavljenih od strane škola.

Izrada legitimacije  je besplatna.
Image