Vesti

Novine u oblasti komunalnih tehnologija na Međunarodnom sajmu komunalne opreme u Kragujevcu

Na Šumadija sajmu danas je otvoren je XVIII Međunarodni sajam komunalne opreme „Komdel Expo 2023“ pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, a u organizaciji Šumadija sajma, Poslovnog udruženja komunalnih delatnosti „Komdel“ i JKP Šumadija Kragujevac i uz podršku Privredne komore Srbije.

U prisustvu direktora JKP Šumadija Kragujevac Marka Vujnovića, izglagače i goste sajma pozdravili su  državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Čedomir Rakić, zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović, članica Gradskog veća Maja Anglelovska i direktor Šumadija sajma Aleksandar Štajn.

Obavljanje komunalne delatnosti je preduslov za normalno funkcionisanje lokalne zajednice i ostvarenje životnih potreba naših građana. Ministarstvo u okviru svojih nadležnosti nastoji da podrži gradove i opštine u stremljenjima da stvore uslove za obezbeđenje kvaliteta, obima  i dostupnosti u oblasti komunalnih usluga, istakao je Čedomir Rakić, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Grad Kragujevac je uvrstio u prioritetne zadatke unapređenje komunalne infrastrukture o čemu svedoče radovi na gradskom, seoskom i prigradskom području. U 2023. godini uloženo je 650 miliona dinara za unapređenje komunalne infrastrukture, najviše za rehabilitaciju, izgradnju i asfaltiranje puteva, kazala je Maja Angelovska, članica Gradskog veća za komunalne delatnosti.

Sajam je jedinstvena prilika da se na jednom mestu isprate novine u oblasti komunalnih tehnologija, da kroz tematske diskusije i stručna predavanja razmenimo iskustva u oblasti pružanja komunalnih usluga. Efikasnost, stručnost i transparentnost su ciljevi kojima svi težimo, a u cilju unapređenja i podizanja kvaliteta pružanja komunalne usluge – poručio je Marko Vujnović, direktor JKP Šumadija Kragujevac.

Izlagači iz Srbije i okolnih država na sajmu će predstaviti komunalnu mehanizaciju, opremu i usluge. Tokom ove trodnevne manifestacije biće održani stručni skupovi, prezentacije i predavanja o dostignućima i tehnologijama u komunalnoj delatnosti ali i razmena iskustva i ideja u cilju što efikasnijeg poslovanja.


Sajam komunalne opreme „KOMDEL EXPO 2023“ otvoren je do petka 22. septembra. Radno vreme sajma je od 10 do 17 časova, a ulaz i parking za sve posetioce su besplatni.