Vesti

Asfaltirana Kolubarska ulica u Mesnoj zajednici Vašarište

Sektor niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac izvodi završne radove na asfaltiranju Kolubarske ulice u Mesnoj zajednici Vašarište. Radove su obišle članica Gradskog veća za komunalne delatnosti Maja Angelovska i načelnica Gradske uprave za komunalne poslove Zorica Đorić.

U okviru pripremnih radova izvršeno je skidanje postojeće putne podloge, mašinski iskop tamponske podloge, mašinska izrada posteljice, izdizanje šaht poklopaca na kotu nivelete, kao i ugradnja ivičnjaka.

 Na inicijativu Saveta Mesne zajednice Vašarište danas se izvode završni radovi na asfaltiranju Kolubarske ulice u dužini od 360 metara. Tom prilikom biće ugrađeno oko 370 tona asfaltne mase. U okviru rekonstrukcije izvršena je zamena kompletne kišne i fekalne kanalizacije čime je rešen dugogodišnji problem meštana.Tokom leta u okviru redovnog održavanja izvršili smo sanaciju više ulica u ovoj Mesnoj zajednici, u cilju poboljšanja bezbednosti saobraćaja. Završene su rekonstrukcije dve ulice Prištinske i ulice Kazimira Veljkovića u vrednosti od 7 miliona dinara.U narednom periodu u planu je asfaltiranje ulice Borivoja Petrovića, pri čemu će biti ugrađena kompletna vodovodna mreža, kišna i fekalna kanalizacija. Paralelno sa ovim izvode se radovi i u drugim Mesnim zajednicama, tako da vodimo računa o ravnomernom razvoju grada Kragujevca,  istakla je članica Gradskog veća, Maja Angelovska.

Ukupna vrednost radova u Kolubarskoj ulici iznosi 9 miliona dinara.