Vesti

Pojačani radovi na košenju zelenih površina

Sektor zelenila JKP Šumadija Kragujevac sa svom neophodnom mehanizacijom obavlja radove na košenju zelenih površina u skladu sa predviđenom dinamikom.

U prethodnom periodu izršeni su radovi košenja vegetacije pored lokalnih puteva na putnom pravcu Novi Milanovac – Resnik, kao i košenje zelenih površina u naseljima Aerodrom, Sušica, Lepenica 3,2, i 1, u ulicama 21.Oktobra, Dragojla Dudića, Mihaila Iveše, Lepenički bulevar, Stadionskoj i Gornjomilanovačkoj ulici.

Danas Sektor zelenila JKP Šumadija Kragujevac izvodi radove košenja u koritu Palilulskog potoka, kao i radove košenja nepoželjne vegatacije pored lokalnih puteva u  naseljenom mestu Desimirovac kako bi se obezbedila bolja preglednost i prohodnost saobraćajnice. Uporedo sa ovim radovima u  alpinetumima Velikog parka se obavljaju radovi: košenje trave, plevljenje i okopavanje rasade i šiblja, polivanje biljaka ručnim crevom.

U narednom periodu će se nastaviti radovi u okviru delatnosti Sektora zelenilo JKP Šumadija Kragujevac, u skladu sa potrebama i uslovima na terenu.