Vesti

Radovi povodom obeležavanja 21. oktobra

U toku su završni radovi na pripremi i uređenju grada i Spomen parka „Kragujevački oktobar“ povodom obeležavanja centralne manifestacije oktobarskih svečanosti – Velikog školskog časa. 

Na prostoru ispred Skupštine grada, Doma sindikata i u Pešačkoj zoni izvršena je priprema zemlje za sadnju, freziranje i sadnja sezonske cvetne rasade, čišćenje i sređivanje muškatli na kandelabrima, kao i okopavanje oko drvorednih sadnica.

U Spomen parku „Kragujevački oktobar“ sređene su sve humke i površine oko njih, orezano je i okopano šiblje i ruže. Postavljeno je 18 novih parkovskih klupa, a na postojećim je izvršena zamena štafni i ramova. Takođe, postavljene su i 73 nove kante za sitan otpad.

U okviru pripremnih radova obeleženi su i pešački prelazi i oznake na kolovozu u ulicama Desankin venac, Kragujevačkog oktobra i Stadionskoj.

Posađena je rasada i sređen prostor oko humki u Maršiću, Ilićevu i Grošnici, kao i kod Spomenika jevrejima u Bagremaru, kod Gromović ulaza i oko spomenika Crvenoarmejcima u Opornici.