Вести

Сезона кошења зелених површина у пуном јеку

Обилне падавине и високе температуре допринеле су појачаном расту вегетације, па су радници Сектора зеленило уз сву неопходну механизацију свакодневно на терену.

У току је кошење зелених површина на Метином брду, у насељу Лепеница, улицама Лепенички булевар, Саве Ковачевића (код сајма) и на Петровачкој магистрали. Током јучерашњег дана бројне екипе са тримерима, косачицама и тракторима ангажоване су на кошењу простора у Спомен парку у улици Десанкин венац и око Споменика румунског пријатељства и отпора и слободе, као и у улици Града Сирена, у центру града испред Градске управе и Дома синдиката. Упоредо са овим радовима, редовно се одржавају и површине у Великом парку, где се обавља кошење траве, декоративно орезивање шибља ручним маказама, сакупљање сломљених грана, плевљење расаде и шибља и разастирање малча.

Кошење травнатих површина најобимнији је посао у оквиру делатности Сектора зеленило ЈКП Шумадија Крагујевац. Одвија се према редовном програму и траје од марта до новембра, у складу са потребама и условима на терену.