Вести

ЈКП Шумадија Крагујевац учесник прве Бизнис баскет лиге у Крагујевцу

У првој сезони Бизнис баскет лиге која је недавно завршена, учешће је узело шест екипа предузећа и компанија са територије града Крагујевца, а такмичење се одвијало по ФИБА 3×3 правилима.

Након одиграних 10 утакмица, екипа Јавног комуналног предузећа Шумадија пласирала се у полуфинале где је изгубила од екипе Авиатор 3х3 Лоћике, која је у финалној утакмици победила екипу Young Flow-a и освојила прво место.
Екипе Авиатора 3×3 Лоћике, ЈКП Шумадија Крагујевац, Young Flow-а, Академије Цојић, УВС Крагујевац 193 и Правника, поред сјајно одиграних утакмица показале су и завидно дружење и фер плеј.

За победнички тим организатор је обезбедио награду од 50.000 динара, док је другопласирана екипа освојила гратис котизацију за следећу сезону која ће бити одиграна крајем године.

Бизнис баскет лига 3х3 је такмичење које је први пут одржано у Крагујевцу. Идеја организаторa била је да се на једном месту окупе екипе крагујевачких предузећа и компанија и да кроз ово такмичење покажу спортски дух и вештине баскета.