Вести

ЈКП Шумадија интензивно изводи радове на санирању путне инфраструктуре

Радници Сектора нискогрaдње, зеленила и чистоће ЈКП Шумадија даноноћно санирају последице елементарне непогоде.

Приликом посете Крагујевцу државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Лав Пајкић, у присуству представника Града и ЈКП Шумадија Крагујевац, обишао је домаћинства у Левачкој улици у којој још увек уз механизацију радници Сектора нискогрaдње, зеленила и чистоће ЈКП Шумадија даноноћно санирају последице елементарне непогоде. 

Ситуација у Левачкој улици је доста боља у односу на претходну недељу. Радници Сектора нискоградње врше насипање каменим материјалом и равнање не само улице већ и дворишта која су пуна муља, који је нанела вода приликом поплаве. Поред тога, Сектори чистоће и зеленила рашчишћавају дворишта од нанетог материјала и ствари које су уништене и више нису за употребу.

Настављени су радови на санирању инфраструктуре и у осталим крагујевачким насељима. У Месној заједници Мале Пчелице данас се изводе радови у улицама Малајничкој, Липљанској, Хиландарској, Марка Чабрића, Ђорђа Магарашевића, Мине Караџић, Данила Киша и Похорској улици. У насељу Белошевац у Коперниковој и улицама Достојевског и Светолика Јањића врши се прикупљање наталоженог материјала, поправка и санирање канала, насипање и ваљање. Механизација  Сектора нискоградње наставила је радове у насељу Корићани где се санирају оштећења у улицама Поручника Спасића и Машере, Нехруовој и Славонској. У Опорници радници су на терену у улици Божидара Масларића, а у Дреновцу у улицама Соколској, Пресвете Богородице, Деспотовачкој и Јабланској.
Радови ће бити настављени и наредних дана све док се не омогући нормално функционисање саобраћајне инфраструктуре.