Вести

Редовно одржавање градских улица током летњих месеци

Служба јавне хигијене ЈКП Шумадија Крагујевац свакодневно обавља послове одржавања градских саобраћајница, улица и тротоара.

Током летњих месеци прање градских и приградских улица врши се редовно у две смене, у дневној и ноћној смени ангажоване су четири екипе на терену. Тренутно се перу улице у приградским насељима, као и у ужем и ширем градском језгру. Одржавамо 128 улица које имају тротоаре, пратимо све манифестације које се дешавају у граду и обављамо послове у складу са Програмом рада који је прописала Скупштина града, изјавио је Бојан Влашковић, руководилац Службе јавна хигијена.

На терену се осим прања, свакодневно обавља и машинско чишћење, кошење корова, ручно чишћење по реонима и сакупљање папира на различитим локацијама.

Највише посла има у приграду, али ми успевамо да у току једне године кроз машинско чишћење све те улице прођемо и очистимо, рекао је Бојан Влашковић и нагласио да сваки појединац може дати свој допринос бољем одржавању хигијене у граду, тиме што ће очистити тротоар испред своје куће, зграде или локала и правилно одлагати ситан отпад и смеће у канте које су за то намењене.