Вести

ЈКП Шумадија Крагујевац у Геронтолошком центру обележило Дан планете Земље

Поводом обележавања Дана планете Земље, ЈКП Шумадија Крагујевац је данас  организовало  акцију у Геронтолошком центру у сарадњи са Институтом за јавно здравље Крагујевац и Музичком школом „Др Милоје Милојевић“.

Догађају су присуствовали  Стефан Никезић, члан Градског већа за унапређење и заштиту животне средине,  представници асоцијације студената Медицинског факултета, и представници Центра за развој услуга социјалне заштите „Књегиња Љубица“ из Крагујевца.

„ЈКП Шумадија Крагујевац као друштвено одговорна компанија наставља са својим активностима на пољу екологије, овог пута поводом Дана планете Земље. Данас се налазимо у Геронтолошком центру, где ћемо са нашим најстаријим суграђанима да обележимо овај дан. Акцију започињемо уређењем простора и оплемењавањем зелених површина у комплексу. Овом приликом посадићемо преко 40 садница, округлих и спиралних туја, црвенолисних шљива исл. Недавно смо извели одређене грађевинске радове како бисмо омогућили нашим најстаријим суграђанима да имају што пријатнији боравак у овом комплексу“, изјавио је Марко Вујновић, директор ЈКП Шумадија Крагујевац.

„Наставићемо да пошумљавамо наш град, да креирамо нове зелене оазе, како би наши суграђани што квалитетније проводили време у нашем граду. Ове недеље се очекује и потписивање пројекта за пошумљавање са Министарством заштите животне средине, где смо добили укупна средства у вредности од 1.250.000,00 динара“, изјавио је Стефан Никезић.

Након завршене садње, ученици Музичке школе „Милоје Милојевић“ извели су пригодан програм.