Вести

ЈКП Шумадија изводи завршне радове на рехабилитацији ул. Драгољуба Миловановића Бене у МЗ 21. октобар

У другој половини марта ове године извршена је рехабилитација дела улице Драгољуба Миловановића Бене у МЗ 21. октобар, а данас екипе Сектора нискоградње врше завршне радове у целој дужини улице.

Асфалтирању су присуствовали чланица Градског већа за комуналне послове Маја Ангеловска, в.д. начелница Градске управе за комуналне послове Зорица Ђорић са сарадницима.

„У претходном периоду започети су радови у овој Месној заједници на рехабилитацији и реконструкцији више улица: Сувоборске, дела Копаоничке и дела Јована Петровића Ковача.  Након прве фазе  извођења  радова у овој улици, у дужини од 210 метара, на потезу од Булевара краљице Марије до скретања за Дурмиторску улицу, данас се настављају радови у дужини од 353 метара, на потезу од Дурмиторске до Копаоничке улице, па је овим радовима трајно  решен проблем мештана. По завршетку радова у улици Драгољуба Миловановића Бене у пуној дужини, приступиће се рехабилитацији Делиградске улице. У току су радови у зони основне школе „Сранислав Сремчевић“, јер је један од приоритета града Крагујевца у 2024. години, унапређење безбедности саобраћаја на путевима, пре свега прилагођавање саобраћаја деци“, изјавила је Маја Ангеловска.

По речима Марка Радисављевића, асфалтирању су претходили припремни радови, извршено је скидање  постојећег оштећеног слоја, издизање шахт поклопаца на коту нивелете, поправка оштећених  ивичњака, уградња каменог материјала и равнање подлоге. За постављање завршног слоја асфалта у пуној дужини од 563 метара, утрошено је 620 тона асфалтне масе, а укупна инвестициона вредност ових радова износи око 13,2 милиона динара.