Вести

Учешће ЈКП Шумадија Крагујевац на XIV Сајму хортикултуре у Крагујевцу

Данас је свечано отворен XIV Сајам хортикултуре на Шумадија сајму у Крагујевцу и трајаће до понедељка 22. априла 2024. године.

ЈКП Шумадија Крагујевац и ове године традиционално учествује на највећем Сајму хортикултуре у региону, који организује Шумадија сајам под покровитељством града Крагујевца.
Сајам хортикултуре свечано је отворила Маја Ангеловска, чланица Градског већа за комуналну делатност речима: „За град Крагујевац овај сајам је од посебног значаја, јер промовише нашу пољопривреду, екологију, зелене вредности које су усмерене на добробит људи и природе.

Град Крагујевац је у претходном периоду донео једну дивну зелену одлуку „Посади дрво – врати дах природи“, јер смо свесни да ћемо са садњом дрвећа обезбедити чистији, свежији и здравији ваздух, односно бољи квалитет живота за наше грађане.

У последњих неколико година уложили смо доста труда да уредимо Велики парк у нашем граду. Са поносом можемо рећи да данас имамо једну велику цветну оазу на простору у којем могу да уживају наши Крагујевчани."

Присутне је поздравио домаћин манифестације и директор Шумадија сајма Александар Штајн.

У име ЈКП Шумадија Крагујевац гостима се обратила Сузана Милојевић Стојановић, из Сектора зеленила: „Ове године на свом изложбеном штанду представићемо делатност уређења јавних зелених површина са циљем да суграђанима и свим посетиоцима нашег града скренемо пажњу на значај и важност очувања зеленила. Понудићемо стручне савете и предлоге у вези са уређењем њихових дворишта, башти и вртова“.

У завршном делу програма наступили су Академски фолклорни ансанбл „Светозар Марковић“, КУД „Свети Сава“, као и црквени хор „Свети Сава“.

На манифестацији се преставља око 100 излагача, увозника и дистрибутера у области хортикултуре.

Радно веме сајма је од 10 до 20 часова, а улаз је слободан.