Вести

Припрема зимнице у току

Сезона припреме зимнице увелико је у току, што показује разноврсна понуда сезонског воћа и поврћа на крагујевачким пијацама.

Спремање домаће зимнице захтева пуно времена, новца и вештине, али пружа велико задовољство када се на крају добије традиционалан укус и квалитет. Ту мислимо на ајвар, кисели купус, киселе краставчиће, шарену салату, туршију и паприку која се спрема на више начина, а припреме почињу доласком јесени. Да би припрема зимнице била успешна поврће мора да буде здраво, зрело, свеже и добро опрано.

Подсећамо наше суграђане да се и ове године најбогатија понуда свежег сезонског воћа и поврћа може наћи на нашим пијацама - Аеродром, Бубањ, Ердоглија, Бресница, Станово, као и на Кванташкој пијаци.

Цене су најповољније на Кванташкој пијаци, када се куповина обавља у већим количинама. Цена црвене паприке и црвеног парадајза на овој пијаци је од 130,00 до 160,00 динара по килограму, зелене парике од 100,00 до 130,00 динара и сомборке од 150,00 до 180,00 динара. За килограм краставчића корнишона потребно је издвојити од 160,00 до 180,00 динара, а шаргарепе и плавог парадајза од 80,00 до 100,00 динара. Од сезонског воћа највећа је понуда грожђа, чија се цена на Кванташкој пијаци креће од 150,00 до 170,00 динара по килограму, док је цена јабука од 70,00 до 90,00 динара.