Вести

Градски превоз у Крагујевцу током лета функционише по јединственом реду вожње

У складу са пројектом Јавног приватног партнерства и склопљеним уговором, од 1. децембра 2023. године градски и приградски превоз путника на територији града Крагујевца обављају два превозника АСП „Стрела – Обреновац“ и предузеће Вуловић транспорт доо Крагујевац.

Јавни градски превоз путника у Крагујевцу функционише са 72 аутобуса од чега је 35 нових, које је обезбедило предузеће из Обреновца, а до краја наредне године предузеће Вуловић транспорт доо је у обавези да занови возни парк са преосталих 37 возила.

По речима Милоша Ћуића, руководиоца Сектора јавног транспорта путника ЈКП Шумадија Крагујевац, у приградском саобраћају возни парк је комплетно обновљен новим аутобусима, а у градском превозу 40% је нових, а 60% ће бити замењено у предвиђеном року.

Јавни градски превоз у Крагујевцу функционише по јединственом реду вожње током читаве године. Од пре три године, не примењује се више редукован број полазака током летњих месеци. Аутобуси су удобни, комфорни за кориснике услуга и комплетно покривени Wi Fi уређајима.

Због високих дневних температура сви аутобуси су у обавези да користе клима уређаје који функционишу и који се уколико дође до квара редовно сервисирају.

Крагујевчани који желе да посете градске базене или језеро у Шумарицама могу да користе линију број 17 Баљковац – Језеро – Баљковац, која саобраћа са 16 полазака на дневном нивоу (8 полазака у смеру А и 8 полазака у Смеру Б) у периоду од 9 до 20 часова радним данима, изјавио је Милош Ћуић.

Уколико је грађанима потребан савет, ако имају примедбе, похвале или сугестије везане за рад Јавног превоза путника у Крагујевцу могу да се обрате Служби корисничког сервиса ЈКП Шумадија Крагујевац на бројеве телефона (034) 300-371 и 300-372.