Вести

Појачано кошење и уређење травнатих површина у граду

Услед високих дневних температура и учесталих обилних падавина које трају више дана, дошло је до бујања вегетације на свим зеленим површинама у граду. Екипе Сектора зеленила ЈКП Шумадија Крагујевац, уз коришћење неопходне механизације, свакодневно су ангажоване на терену. Кошење травнатих површина обавља се према плану и распореду.

Данас се радови на кошењу изводе у насељима Багремар, Централна радионица (петља), Шест топола и Станово (код амбуланте, на кружном путу и петље Звезда), у Козујеву (улица Кнеза Михаила), у парку Илина вода и у Великом парку, на површинама око Палилулског потока, као и на потезу Јовановац – Цветојевац.

Упоредо са овим радовима врши се плевљење и окопавање расаде и шибља на платоу Скупштине града и код гробнице Народних хероја, поливање дрворедних садница у улицама 9. маја, Слободе, Краља Милана IV и Драгана Панића, као и орезивање доњих грана дрвећа у улици Краља Александра I Карађорђевића. Настављени су радови на отклањању последица невремена у Маглићкој улици и у Великом парку.

У току претходне недеље покошене су травнате површине у месним заједницама Денино брдо, Белошевац, Аеродром, Илина вода, Сушица, Комарице и на правцу Корман – Ботуње.