Вести

Екипе ЈКП Шумадија Крагујевац санирају штету од невремена

Олујно невреме и обилне падавине које су претходних дана захватиле Крагујевац и околину нанеле су штету у бројним насељима на територији Крагујевца. Екипе Сектора нискоградње и Сектора зеленила ЈКП Шумадија Крагујевац свакодневно су ангажоване на терену.

Сектор нискоградње, по налогу Градске управе за комуналне послове, изводи радове на обнови оштећене путне инфраструктуре. Радови обухватају насипање улица каменим материјалом и ваљање.

До сада је санирано и враћено у првобитно стање више улица у насељима – Мале Пчелице, Станово, Бресница, Виногради, Угљешница, Маршић и Белошевац.

У току су радови на санацији улице Боривоја Петровића у МЗ Вашариште и улицама Мирослава Словића, Младеновачкој и Пере Тодоровића у МЗ Угљешница.

Јак ветар и велике количине падавина изазвале су штету и на јавним зеленим површинама у граду. Екипе Сектора зеленила су на терену и отклањају последице невремена у насељима Ердоглија, Централна радионица, Центар и Пивара. У Великом парку и Креативном парку, са зелених површина и површина на којима се играју деца обавља се уклањање поломљених стабала и сакупљање и утовар поломљених грана.

Санирање последица невремена биће настављено и наредних дана.